Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیلبوردهای شهری که می توانند با پیام و گرافیک خود به آرامش و انسجام ملی کمک کنند حال با مضامین خود به چالشی در میان اقشار مردم تبدیل شده اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، تهران کلان شهر گوناگونی هاست. وقتی در بزرگراه ها و خیابان های آن از شمال به جنوب و شرق به غرب تردد می کنیم با صدها  بیلبورد و بنر تبلیغاتی مواجه می شویم که در نگاه اول کالاها و خدمات تجاری را تبلیغ می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این تبلیغات که بعد اقتصادی پررنگی دارند، بیلبوردهایی هم هستند که به پیام هایی با مضامین سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی اختصاص پیدا می کنند. بیلبوردهایی که همگی می بایست از فیلتر سازمان زیباسازی شهرداری تهران عبور کنند.

 

جدای از بیلبوردهای تجاری، بیلبوردهای دیگر به صورت دوره ای در فضای شهری به نمایش درمی آیند و معمولا متناسب با مناسبت های مذهبی و ملی و یا براساس اتفاقات روز جامعه انتخاب می شوند. به طور مثال، در سال های گذشته گونه ای از بیلبوردها به جملات قصار اخلاقی اختصاص یافته که قرار است در کسری از ثانیه پیامی کوتاه و تاثیرگذار را به مخاطب منتقل کند.

 

 

اما گونه ای دیگر از بیلبوردها هم هستند که در قالب کمپین و به صورت گسترده در سطح شهر به نمایش درمی آیند. کمپین «شهروند کوشا»، نمونه این گونه تبلیغات محیطی است که اردیبهشت ماه سال ۹۵ در تهران به تصویر کشیده شد و تلاش کرد با بهره گیری از طرح های گرافیکی، مفهوم مورد نظر خود را علاوه بر متن، به صورت تصویری به مخاطب القا کند.

 

 

در کنار گونه هایی که ذکر شد اما در سال های گذشته، شهروندان شاهد شکل تازه ای از بیلبوردهای شهری هستند که به مضامین بیشتر سیاسی و یا حتی جناحی می پردازند. این شکل از بیلبوردها شاید اولین بار با مجموعه «صداقت آمریکایی» در سال ۹۲ و در جریان مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ به صورت گسترده دیده شد.

 

نصب این پوسترها با واکنش های فراوانی روبرو شد و پس از مدتی نیز از سطح شهر جمع آوری شد اما این پرسش را نیز مطرح کرد که ساز و کار  طراحی، انتخاب و تایید این دسته از پوسترها به چه ترتیب است. آیا همچنان سازمان زیباسازی شهرداری تهران مسئول تایید آن هاست که در این صورت آیا صلاحیت این امر را دارد؟ اگر نه، کدام نهاد مسئولیت پاسخگویی درباره مضامین پوسترهایی از این دست است؟ 

 

با وجود این که در این سال ها پرسش هایی از این دست پاسخی شفاف و دقیق نیافته اند، نصب بیلبوردهایی از این دست همچنان ادامه دارد. بیلبوردهایی که حالا دیگر مکان های ثابت خود را نیز در شهر یافته اند و هرازگاهی حاشیه ساز می شوند. مثلا همین ماه گذشته همزمان با برگزاری جام جهانی در روسیه در میدان ولی عصر بیلبوردی در حمایت از تیم ملی رونمایی شد. در این بیلبورد مردان اقوام مختلف ایرانی حضور داشتند اما تصویری از زنان ایرانی نبود. 

 

 

نصب این بیلبورد با واکنش گسترده شهروندان در فضای مجازی روبرو شد تا این که چند روز بعد پوستر دیگری با حضور مردان و زنان ایرانی جایگزین پوستر اول شد.

 

 

در روزهای اخیر هم در فضای مجازی عکس یک بنر با مضمون «بهشت زیر پای مادران است نه کارمندان» در بین شهروندان دست به دست می شد که مایه وهن به ساحت بخشی از بانوان جامعه بود. پرسش این جاست این بنر با چه هدف و مقصودی طراحی و اکران شده است؛ آیا این بی عدالتی و نادیده گرفتن بخش عظیمی از بانوان فعال در جامعه که به اقتصاد جامعه و معیشت خانواده کمک می کنند نیست؟ با چه منطقی این بنر طراحی شده است؟

 

نهاد متولی بیلبوردهای تبلیغاتی و شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران است، اما اینکه  نظارتی بر محتوای این بیلبوردها دارد  یا خیر را نمی دانیم، برخی مواقع کوتاهی های اینچینی عملکردها مثبت این نهاد را هم زیر سئوال می برد. پرداختن به مواردی که ضرورت ندارد  و وهن به بخشی از جامعه است اذهان عمومی جامعه را ناراحت می کند و خیلی از افراد حتی نمی دانند به کدام نهاد باید مراجعه کنند تا با این مباحث برخورد شود.

 

حال باید دید با واکنش های رو به گسترش فضای مجازی نسبت به مضامین برخی بیلبوردهای شهری، نهادهای فرهنگی متولی تلاشی در جهت قانونمندی و جلوگیری از ایجاد حساسیت اجتماعی صورت خواهند داد یا نه؟

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس دهه کرامت امام رضا ع آمریکا شانزدهمین جشنواره امام رضا ع مراسم اختتامیه بانک مرکزی امام رضا مشهد روزنامه های ورزشی مضمون بحث برانگیز بیلبورد شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۴۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است

بانک‌ها همواره برخلاف مسئولیتی که دارند، بین کارمندان و شرکت‌های زیرمجموعه خود با سایر اقشار جامعه تفاوتی از جنبه اعطای تسهیلات قائل می‌شوند؛ به‌طوری که در مواردی، میزان تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط بانک‌ها از تسهیلات به مردم بالاتر می‌رود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مطابق با آمار‌های رسمی بانک مرکزی، مجموع ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲، حدود ۶۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

نکته جالب‌توجه این است که، به ارزش حدود ۶۰ درصدی رقم فوق نسبت به پایه پولی کشور مربوط می‌شود. البته ۶۴۵ همت اشاره شده تنها مربوط به ۲۴ بانک بوده و ارقام مرتبط با موسسه اعتباری ملل، بانک ایران و ونزوئلا و ... ارائه نشده است.

همچنین مطابق با آخرین به‌روزرسانی تارنمای بانک مرکزی، در خصوص تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، شاهد تسهیلاتی بیش از ۱۶۴ هزار میلیاردتومانی هستیم. البته رقم فوق از خرداد ۱۴۰۲ تا به امروز تغییر نکرده است. درواقع بانک مرکزی با وجود الزام قانونی (مفاد جزء (۵) بند (ح) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کشور) مربوط به انتشار گزارش در خصوص آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان، مدیران و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، اما اعداد فوق را حدود یک سال به‌روزرسانی نکرده است.

از طرفی، بررسی‌ها بیانگر آن است که در سال گذشته ۱۵۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به بیش از ۷۷۱ هزار نفر پرداخت شده است، همچنین میزان تسهیلات فرزندآوری نیز حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان بوده که رقم فوق نیز به بیش از ۷۳۸ هزار متقاضی پرداخت شده است.

۷۸۰ میلیون تومان، متوسط تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارمندان خود

نکته جالب‌توجه این بود که تسهیلات پرداختی بانک‌ها (۱۶۴ همت) به حدود ۲۱۰ هزار کارمند اعطا شده است، به بیانی شاهد متوسط تسهیلات پرداختی ۷۷۸ میلیون تومانی بانک‌ها به کارمندان خود هستیم.

این موضوع در حالی بوده که کماکان ۱۴۹ هزار نفر در صف تسهیلات ازدواج و ۲۸۰ هزار نفر نیز منتظر پرداخت تسهیلات فرزندآوری هستند که البته به دلیل عدم وجود ظرفیت خالی، بسیاری از افراد قادر به ثبت نام نیستند؛ درواقع متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به مراتب، بسیار بیشتر از ارقام اعلامی هستند.

از سوی دیگر، انتشار ارقام دریافت‌کنندگان تسهیلات کلان بانکی از سوی بانک مرکزی نیز حکایت از آن دارد که شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین، دریافت‌کنندگان تسهیلات شناخته می‌شوند، به‌عنوان نمونه گروه مادرتخصصی توسعه صنایع و معادن خاورمیانه (زیرمجموعه بانک پاسارگاد) با ۱۳۴ همت، بنیاد تعاون ناجا (مرتبط با بانک سپه) با ۷۴ همت، ایران مال (از شرکت‌های بانک آینده) با ۵۷ همت و گسترش انرژی پاسارگاد (از شرکت‌های بانک پاسارگاد) با ۴۱ همت به‌راحتی تسهیلات کلان را از بانک‌های مرتبط با خود دریافته کرده‌اند.

درحالی که بسیاری از مردم در دریافت وام‌های خرد، مشکلات متعدد دارند، همچنین بسیاری از صاحبان کسب‌وکار و افراد متقاضی وام‌های خوداشتغالی نیز هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند و با بهانه‌هایی نظیر کمبود منابع روبرو می‌شوند.

متأسفانه، رویکرد بانک‌ها در خصوص تسهیلات اعطایی به کارمندان و شرکت‌های زیرمجموعه خود همچنان ادامه دارد، امری که خود یکی از علل اصلی نقدینگی رو به رشد کشور است.

بانک‌ها عامل کمبود منابع بخش‌هایِ تولیدی

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو پیرامون پرداخت تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها گفت: مسئله پرداخت تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های زیر مجموعه و حتی کارمندان خود، موضوع جدیدی نیست و از گذشته بانک‌ها به زیرمجموعه‌های خود با نرخ‌های بسیار پایین وام سنگین پرداخت می‌کردند.

بغزیان با انتقاد از پرداخت این تسهیلات کلان بیان کرد: این موضوع منجر به کمبود منابع برای تسهیلات‌دهی به بخش‌های تولیدی می‌شود، ولی اینکه این مسئله تخلف محسوب می‌شود یا خیر باید توسط بانک مرکزی بررسی شود.

وی دررابطه با دلیل تسهیلات سنگین بانک به کارمندان توضیح داد: بانک علاوه بر اینکه با پرداخت وام به کارمندان نیرو‌های خود را حفظ می‌کنند، برای بازپرداخت اقساط بانکی هم می‌تواند مبلغ موردنیاز را از حقوق کارمندان کسر کنند و این مسئله به نفع بانک است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تهاتر منابع مالی در پرداخت تسهیلات بانکی به زیرمجموعه دیگر مؤسسات مالی بیان کرد: بانک‌ها راهکار‌های دریافت و پرداخت تسهیلات بانکی به کارمندان خود را پیدا می‌کنند به طور مثال بانکی با سپرده‌گذاری در بانک دیگر به زیرمجموعه آن تسهیلات می‌دهد و برعکس.

وی در خصوص نظارت بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات بانک‌ها عنوان کرد: لازم است تا بانک مرکزی بر اساس قوانین بانک‌ها به مسئله پرداخت تسهیلات کلان به زیرمجموعه بانک‌ها ورود کند و در خصوص اینکه با چه نرخ و هدفی به چه کسانی وام تعلق‌گرفته و در چه حالتی تخلف است، گزارش دقیقی ارائه دهد.

بغزیان در پایان با اشاره به احاطه بانک‌ها بر بزرگ‌ترین نهاد پولی و مالی کشور، پیش از ریاست فرزین بر بانک مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر اقتدار بانک مرکزی بر بانک‌ها تقویت شده و ضرورت دارد تا این مسئله پرداخت تسهیلات کلان بانکی توسط این نهاد بررسی شود.

دیگر خبرها

  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال افتتاح می‌شود
  • هم مادران و همسران ارزشمند و هم نقش آفرینی در اجتماع | منزوی‌ کردن زنان را به هیج‌وجه قبول نداریم | ویدئو
  • برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • اعتبارات مولدسازی باید به صورت بهینه استفاده شود
  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود