Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، روی دیوار ضلع شرقی بزرگراه حقانی تصاویر بانوان با کاراکترهای مختلف نظرمان را جلب می‌کند. یکی پزشک است و دیگری لباس مهندسی به تن دارد؛ بانویی مشغول خیاطی و آن‌یکی در حال بافتنی، مادری در حال آشپزی، معلمی مشغول تدریس و محصلی در حال مطالعه و... در امتداد دیوار حرکت می‌کنیم و در نهایت هم به بوستان بهشت مادران می‌رسیم؛ نخستین بوستان ویژه مادران کشور که سال ۱۳۸۷ در پایتخت به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت این مجموعه ۲ سال پیش به شرکت نوسازی اراضی عباس‌آباد واگذار شد و به‌گفته رویا دانشور، مدیر بوستان تا مهرماه با اجرای ایده‌های جدید، بهشت مادران به مرکز فرهنگی-گردشگری مادر و کودک تبدیل می‌شود.

بوستان بهشت مادران علاوه بر در اصلی (بزرگراه‌حقانی) ۳ ورودی دیگر در ضلع جنوب شرقی از خیابان‌های پروانه، شفایی و عطار دارد که ساعت ۶:۳۰ صبح باز و ساعت ۱۹ بسته می‌شوند. ورود به این بوستان جنگلی زیبا، قوانین و مقرراتی دارد که در قالب یک منشور روی بنر بزرگی نوشته و سمت راست در ورودی نصب شده است

ممنوعیت ورود پسربچه‌های بالای ۶ سال، ممنوعیت زدن چادر و... برخی از قوانینی است که مراجعه‌کنندگان ملزم به رعایت هستند. فضای جنگلی از جمله جاذبه‌های بهشت مادران است. درختان تنومند سر به فلک کشیده‌ای که زیر سایه‌هایشان گل‌های رز و... روییده و با اندک وزش باد واپسین روزهای تابستان، فضای بوستان را عطرآگین می‌کنند.

روزانه بیش از ۱۰۰ نفر (بانوان، مادران و کودکان) برای استفاده از فضای سبز و هوای مطبوع به این بوستان می‌آیند. مجموعه ورزشی، استخر، کتابخانه، گلخانه و... امکانات این بوستان هستند که تا مهرماه بهره‌برداری می‌شوند. به‌گفته ‌رویا دانشور، مدیر بوستان بهشت مادران، از یک‌سو با فعال‌شدن این بخش‌ها و از سوی دیگر اجرای ایده‌های جدیدی مانند توانمندسازی بانوان و برگزاری گعده‌های اجتماعی ویژه سالمندان، قطعا آرزوی هویت‌بخشیدن و تبدیل‌شدن این بوستان به مرکز فرهنگی-گردشگری مادر و کودک محقق می‌شود.

تبدیل کتابخانه به فضای اشتراکی مادر و کودک

هم‌اکنون کتابخانه بوستان حدود ۸ هزار جلد کتاب دارد که ۲ هزار جلد کتاب مربوط به حوزه کودکان است. مدیر بوستان بهشت مادران نیز می‌گوید: «قرار است فضای کتابخانه به یک فضای اشتراکی مادر و کودک تبدیل و در ۲ بخش به مراجعه‌کنندگان خدمات ارائه شود. بخش اول مربوط به نگهداری کودکانی است که همراه با مادران خود وارد مجموعه می‌شوند. در واقع این کودکان نیمه‌وقت یا تمام‌وقت پذیرش می‌شوند و علاوه بر بازی، متناسب با سن و نیاز آموزش می‌بینند. بخش دیگر ویژه مادرانی است که تمایل به فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی دارند اما به‌دلیل وجود فرزندان خردسال با محدودیت‌هایی مواجه هستند.»

در واقع با یک تغییر رویکرد، فرصتی در کتابخانه پیش می‌آید تا هم کودک در محیطی امن بازی و تفریح کند و هم مادران با اطمینان خاطر به فعالیت‌های اجتماعی خود در حوزه‌های پژوهشی بپردازند. با تغییر کارکرد کتابخانه بهشت مادران قرار نیست مطالعه تعطیل شود. مدیران این مجموعه تصمیم دارند با راه‌اندازی کتابخانه سیار فرصت مطالعه را برای مراجعه‌کنندگان فراهم کنند. به‌گفته دانشور، علاقه‌مندان به مطالعه می‌توانند کتاب‌ها را امانی دریافت کنند و قبل از خروج به متصدی تحویل دهند.

به گفته مدیر بوستان گلخانه مجموعه بهشت مادران هم به مزرعه و فضای آموزشی کودکان تبدیل می‌شود: «در مزرعه مخاطبان خردسال با طبیعت و حیوانات بیشتر آشنا می‌شوند و می‌آموزند چگونه باید از طبیعت مراقبت کنند.»

اینفوگرافیک| بوستان‌های مادر و کودک تهران کجا هستند؟ ۳۲۵ بوستان مادر و کودک در تهران راه‌اندازی می‌شود


دوره‌های آموزشی با مدرک معتبر

بخشی از مخاطبان بهشت مادران، زنان سرپرست خانوار هستند. از این‌رو با همکاری دانشگاه علمی و کاربردی در راستای توانمندسازی آنها دوره‌های آموزش خیاطی، چاپ روی پارچه، جواهردوزی روی پارچه، بافت پارچه و... پیش‌بینی‌شده که در پایان دوره هرکدام از آنها، مدرک معتبر به شرکت‌کننده ارائه می‌شود و بانوان سرپرست خانوار با استناد به آنها می‌توانند وارد بازار کار شوند. به این ترتیب فرصتی جالب نه‌تنها برای شکوفایی استعداد کودکان، بلکه برای بروز توانایی‌های بسیاری از دختران و زنان سرپرست خانوار هم مهیا می‌شود.

برگزاری گعده‌های اجتماعی برای سالمندان

بخش زیادی از مخاطبان بوستان بهشت مادران، میانسال و سالمند هستند. مدیر بوستان این مطلب را بیان کرده و می‌گوید: «این نیاز شناخته شده و تصمیم داریم با راه‌اندازی کافه‌های سیار یا آلاچیق، مکانی برای دورهمی و گعده‌های اجتماعی این مخاطبان فراهم کنیم تا برای لحظاتی با هم به گفت‌وگو بپردازند. همچنین در این دورهمی‌ها مشاوران داوطلب حضور دارند تا افرادی که احساس تنهایی و افسردگی دارند را راهنمایی کنند.»

مکث
جمعه‌ها؛ جمع خانوادگی


پنجشنبه‌ها از ساعت ۱۹ تا ۲۲ ورود آقایان به بوستان بهشت مادران آزاد است و روزهای جمعه و تعطیلات رسمی هم از ساعت ۶:۳۰ تا ۲۲ اختصاص به خانواده‌ها دارد. به‌گفته مدیر بوستان، مشارکت دختران و پدران در برنامه‌ها و تحکیم بنیان‌های خانواده و ایجاد همبستگی بیشتر میان اعضای خانواده، اهداف این اقدام هستند.

کد خبر 701239 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها کودکان گیاهان و درختان ورزش بانوان کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری بوستان مدیریت شهری مادر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کودکان گیاهان و درختان ورزش بانوان کتابخانه کتابخوانی کتابداری بوستان مدیریت شهری مادر بوستان بهشت مادران سرپرست خانوار مدیر بوستان مادر و کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۵۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است

آمل با وجود علمایی چون مرحوم حسن‌زاده آملی و آیت الله جوادی آملی، به عنوان مهد علم و فرهنگ در مازندران شناخته می‌شود، با این حال از وجود یک فضای مطالعاتی مناسب و کتابخانه مرکزی بی‌بهره است و تنها کتابخانه ۵۴ ساله این شهر دیگر پاسخگوی مراجعان نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، شهرستان آمل علاوه بر موقعیت جغرافیایی و جایگاه سه هزار ساله‌اش، با وجود مرحوم علامه حسن‌زاده آملی و آیت‌الله جوادی آملی به لحاظ هویت علمی و فرهنگی در عرصه جهان اسلام و منطقه شناخته شده است.

شهرستان آمل با وجود این هویت علمی و فرهنگی برجسته اما از کمبود فضای مطالعاتی رنج می‌برد و قدمت این کمبود بیش از نیم قرن رسیده است.

تنها کتابخانه آمل در سال 1342 در زمینی به مساحت 540 مترمربع، با یک طبقه زیربنایی 300 مترمربع در روبه‌روی بیمارستان 17 شهریور احداث شده است.

کتابخانه‌ای با نام شهیدان عباس‌زاده که بسیاری از قشرهای علمی، فارغ‌التحصیلان گذشته در عرصه‌های متعدد آموزش عالی، دانش‌آموزان و دانش‌پژوهان، المپیادی‌ها و نخبگان از سالن کوچک آن برای مطالعه استفاده بردند و از کمترین امکانات آن بهترین استفاده را برای توسعه علمی خود داشتند.

تنها کتابخانه عمومی شهری که با وجود چندین‌بار تجهیز و نوسازی، وقتی وارد محوطه آن می‌شوید، نوجوانان و جوانان دوستدار علم متعددی را می‌بینید که گوشه و کنار ایستاده یا منتظر نشسته‌اند تا طبق زمانبندی، یک نفر از سالن مطالعه خارج  شود و آنها جایش را بگیرند.

 مسئولان امر سال‌هاست با وجود آگاهی از این وضعیت و کمبود فضای مطالعه، هر سال در جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی وعده‌ای مبنی بر ساخت یک کتابخانه مرکزی در فضایی بزرگ با پیشرفته‌ترین امکانات می‌دهند، اما تاکنون هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است.

با وجود این مشکلات و وعده‌های بی‌سرانجامی که از مسئولان امر اکنون شنیده شد همین تنها کتابخانه عمومی شهر، شش دانگ بنام اوقاف و امورخیریه  است و مالکیت آن بین کش و قوس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قرار دارد.

این وعده در اولین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان آمل در سال‌جاری نیز بار دیگر از زبان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران مطرح شد. 

در این جلسه که مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران، نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه، معاون استاندار و فرماندار و رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرستان آمل حضور داشتند، بار دیگر موضوع پروژه ساخت کتابخانه مرکزی مورد بررسی قرار گرفت.

پروژه‌ای که به نظر می‌رسد اساسی‌ترین مشکل آن نبود زمین مناسب است که بارها در چند نقطه مختلف شهر از سوی شهرداری آمل پیشنهاداتی در این خصوص شد، اما هر کدام به دلیل وجود مشکلی مورد موافقت قرار نگرفت.

ساخت کتابخانه مرکزی بهترین راهکار است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران در این جلسه تعداد کتابخانه‌های عمومی کشور را سه میلیون و 800 هزار باب با عضویت 12 میلیون نفر عنوان کرد و گفت: در مازندران 124 باب کتابخانه وجود دارد که سال گذشته شش باب به این استان اضافه شد.

 سکینه خاتون مهدیان افزود: دو باب کتابخانه مشارکتی یکی در زندان و دیگری مستقل شباهنگ در شهرستان آمل به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به وضعیت فضای کتابخانه قدیمی شهر آمل گفت: در این شهر کتابخانه‌هایی داریم که پاسخگوی نیاز مردم این شهر نیستند و مراجعان با ورود به کتابخانه با نبود و کمبود فضا و صندلی مواجه می‌شوند.

مهدیان حضور متقاضیان زیاد به کتابخانه‌ها را نشانه اطمینان خانواده‌ها نسبت به فضای امن کتابخانه بیان و مطرح کرد: با وجود چنین استقبالی باید در حوزه افزایش فضای سرانه و ساخت یک کتابخانه مرکزی کار بیشتری انجام داد.

وی با تاکید بر اینکه هم‌اکنون فضای سه کتابخانه جوابگوی مردم شهرستان آمل نیست، گفت:  ساخت کتابخانه مرکزی بهترین راهکار است و طی سفر ریاست جمهوری به مازندران در سال‌جاری باید مقدمات کار ساخت کتابخانه مرکزی این شهرستان زده شود و با کمک و ظرفیت خیرین به ساخت این کتابخانه اقدام کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با اعلام اینکه هم‌اکنون 28 پروژه نیمه‌کاره در مازندران وجود دارد، افزود: استان مازندران به عنوان یک بهره‌بردار است و برای ساخت این کتابخانه مرکزی آمادگی لازم را برای ترسیم نقشه‌های ساخت کتابخانه مرکزی آمل داریم تا در صورت فراهم شدن زمین برای ساخت، با آخرین تجهیزات و امکانات اقدام شود.

برای ساخت کتابخانه مرکزی زمین مناسب می‌خواهیم

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی آمل نیز در این نشست با اشاره به پروژه ساخت کتابخانه مرکزی در آمل گفت: بارها برای ساخت کتابخانه مرکزی جلساتی برگزار شد و حتی دو زمین در این شهرستان مطرح شد که اولی واقع در بلوار بسیج بود که به دلیل کمبود زمین در کمیسیون 5 مورد توجه قرار نگرفت و زمین دوم در بلوار ولایت، روبه‌روی قجرمحله بود که آن هم به دلیل مسائل زمین در امر معارضه بلاتکلیف ماند.

یوسف لاطف با بیان اینکه برای بهره‌مندی یک کتابخانه مرکزی نیم قرن درگیر هستیم، افزود: با توجه به‌ تعداد عضویت و متقاضیان، کتابخانه عمومی فعلی جوابگوی مردم این شهرستان نیست.

وی با بیان اینکه شش کتابخانه نهادی و در مجموع 10 کتابخانه عمومی در شهرستان وجود دارد، گفت: در آمل یک کتابخانه روستایی و دو کتابخانه مشارکتی زندان بند مردان و زنان و کتابخانه مستقل شباهنگ فعالیت دارد.

لاطف تعداد عضویت سال گذشته را هفت هزار و 169 نفر با افزایش چهار درصدی عنوان و بیان کرد: این عضویت در سال 1401 حدود شش هزار و 874 عضو بوده که تمام تلاش و هدف بر این است تا امسال به تعداد 9 هزار عضویت برسد.

رئیس کتابخانه‌های عمومی آمل با بیان اینکه در امر امانت دهی سال گذشته 74 هزار و 777 جلد با رشد 10 درصدی ثبت شده و هدف امسال رسیدن به 90 هزار جلد است، افزود: در مجموع 107 هزار و 239 منبع کتاب در کتابخانه عمومی است که هدف مجموعه رساندن آن به تعداد 115 هزار جلد در سال‌جاری‌ است.

لاطف ادامه داد: در اجرای تامین نیم درصدی شهرداری، هدف اول یک میلیارد و 500 میلیون تومان و در هدف دوم دو میلیارد و 300 میلیون تومان و نهایی به چهار میلیارد و 560 میلیون تومان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • ۴۵۰۰ کلاس درس به فضای آموزشی سیستان و بلوچستان اضافه شد
  • احداث فاز نخست بوستان جلالیه در محله گل محمدی
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • فضای ورزشی اروپا از ایران بهتر است اما آنجا بهشت نیست! / فیلم
  • بهسازی و توسعه بوستان‌های منطقه ۵ قم
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم